Het stormt bij Bayern München: CEO Oliver Kahn wil ‘duidelijke gesprekken’ met doelman Manuel Neuer na snoeiharde kritiek in interviews

Oliver Kahn, de algemeen directeur van Bayern München, roept doelman en aanvoerder Manuel Neuer op het matje na diens kritiek in de Süddeutsche Zeitung. De 36-jarige Neuer hekelde het besluit van de clubleiding om keeperstrainer Toni Tapalovic weg te sturen.

Jeroen De Pauw

Oliver Kahn, de algemeen directeur van Bayern München, wil “duidelijke gesprekken” voeren met doelman en aanvoerder Manuel Neuer, na diens kritiek in de Süddeutsche Zeitung. De 36-jarige Neuer hekelde het besluit van de clubleiding om keeperstrainer Toni Tapalovic weg te sturen.

Oliver Kahn is zelf ook een voormalige doelman.© ISOPIX

“Het was het meest brute wat ik in mijn carrière heb meegemaakt - en ik heb veel meegemaakt”, zei Neuer daarover. Kahn vond de uitspraken van zijn aanvoerder echter niet kunnen. “Wat Manuel in delen van deze twee interviews heeft gezegd over Toni Tapalovic, doet hem geen recht en past niet bij de waarden van FC Bayern.” De algemeen directeur wil snel duidelijk praten met de doelman die dit seizoen na een beenbreuk niet meer in actie komt.

Ook hekelde Kahn de timing van Neuer. Er komen volgens hem belangrijke wedstrijden aan. Bayern is de tweede seizoenshelft heel middelmatig gestart met drie gelijke spelen in de Bundesligsa. In de Champions League wacht midden deze maand een toptreffen met Paris Saint-Germain.

Bayern-doelman Manuel Neuer.© AFP

Aangeboden door onze partners