“Als hij dadelijk zijn straf te horen krijgt en het bevalt hem niet, dan vrees ik het ergste”, aldus het slachtoffer.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man krijgt 1 jaar cel voor bedreiging ex: “Als ik buitenkom, moet ik omkijken”

Bocholt -

Een 42-jarige Nederlander krijgt een jaar cel omdat hij zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend belaagde en bedreigde met de dood. “Ik maak je kapot”, klonken zijn berichten.

Shauni Deferm

Op 19 maart 2022 stapte de 51-jarige vrouw uit Bocholt, samen met haar nieuwe vriend, naar het politiekantoor om aangifte te doen tegen haar 42-jarige ex. De veertiger kon de breuk niet verkroppen en liet het koppel maar niet met rust. De man had het vooral gemunt op de nieuwe partner van zijn ex. “Ik maak je af”, “Ik maak je kapot” en “Je kan kiezen: je geld of je leven”, klonken de chatberichten aan het adres van de man. Verder schold hij hem ook uit voor pedofiel, waarmee de veertiger verwees naar de minderjarige dochter van zijn ex-vriendin.

Een maand eerder, op 6 februari om 3.45 uur, werd de Nederlander bovendien al eens gearresteerd voor belaging. De man reed toen meermaals claxonnerend voorbij de woning van de slachtoffers. De buurman van de vrouw bevestigde dat. Toen de man naar de cel werd gebracht vonden de agenten een boksbeugel tijdens de fouille.

1 jaar cel

De 51-jarige vrouw is ten einde raad en sprak voor de rechter haar angst uit: “Hij stopt gewoon niet. Ik ben verhuisd maar als ik buitenkom, moet ik elke keer omkijken. Hij kreeg een contactverbod, maar hij houdt zich er niet aan. Hoever gaat het dan nog komen? Als hij dadelijk zijn straf te horen krijgt en het bevalt hem niet, dan vrees ik het ergste. Zowel voor mezelf als voor mijn dochter en vriend.”

De man is bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd in Nederland eerder al veroordeeld tot een werkstraf voor belaging van zijn vorige ex-partner. De Tongerse rechter veroordeelde de man uiteindelijk tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar en een geldboete van 800 euro. Voor het dragen van de boksbeugel krijgt hij bijkomend een straf van een maand en een boete van 800 euro. In totaal moet hij een schadevergoeding van 8.500 euro ophoesten.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten