© Serge Minten

Veel verkeerslichten tijdlang uitgevallen door stroompanne in Hasselt

Hasselt -

Maandagnamiddag zijn verschillende verkeerslichten in Hasselt uitgevallen door een grote stroompanne. Onder meer op de Kempische Steenweg, N80 en Grote Ringwaren waren de lichten defect. Rond 18 uur was het euvel opgelost.

Olivier Simons/Dirk Jacobs

“Een spanningsdip die ontstaan is bij geplande testen in een hoogspanningsmast, heeft maandag tussen 15.30 en 16.00 uur gezorgd voor hinder op de elektriciteitsvoorziening in en om Hasselt”, zegt woordvoerder David Callens van Fluvius. “Om 16.00 uur waren de testen in de hoogspanningspost afgelopen en was ook de spanningsdip achter de rug. De spanningsdip heeft ervoor gezorgd dat de stroom op zich nooit echt is uitgevallen. Wel zullen mensen in gebouwen en privéwoningen lichten hebben zien knipperen. Hier en daar zal een installatie misschien ook in veiligheid gegaan zijn.”

Dat laatste is wellicht gebeurd bij verschillende verkeerslichten op de invalswegen naar Hasselt en op delen van de Grote Ring rondom de stad. “Meteen kregen we verschillende meldingen van defecte verkeerslichten”, zegt Jessica Vandebeek van de politie LRH. “Op de volledige Kempische Steenweg, de Grote Ring en de N80 lagen de lichten uit.”

© Serge Minten

Omdat de avondspits naderde, riep de politie iedereen op tot voorzichtigheid. “Onze manschappen doen hun best om op zo veel mogelijk plaatsen het verkeer te regelen, maar ze kunnen niet overal zijn.” Rond 17 uur was de panne opgelost. De politie moest wel nog de verkeerslichten nakijken en indien nodig resetten. Rond 18 uur waren de problemen overal van de baan. dj/siol

Aanbevolen
Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt