© frmi

Buurtcomité Bilter schenkt opbrengst kerstdennenverkoop aan Rode Kruis

Heers

Drie jaar geleden werd het buurtcomité Bilter Feest boven het doopvont gehouden. “We kwamen toen met het idee om met de inwoners van wijk De Bilter gezamenlijk kerstdennen aan te kopen”, zeggen Filip Janssen en Roger Vanhaeren. “In 2020 hadden we 50 dennen besteld en bleek dat we wat geld op overschot hadden. Omdat wij geen winst wilden maken, besloten we om dat geld aan een goed doel te schenken. Dat werd de kerstboomballenactie van de gemeente.”

De voorbij twee kerstperiodes konden inwoners hun kerstdennen bestellen via de gemeente. Die werden dan aan huis geleverd door de verschillende verenigingen en comités. “Dit jaar mochten we weer 61 dennen leveren in onze wijk”, aldus Filip en Roger. “Daarvoor kregen we zelf 1 euro per geleverde boom. Deze winst hebben we aan de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis geschonken. Alle kleine beetjes helpen.”

Bij het Rode Kruis Heers zijn ze blij met de bijdrage. “We gaan dat geld gebruiken voor de aankoop van handboeken voor de cursus Eerste hulp”, vertelt voorzitter Paul Lennertz. “We zijn deze maand gestart met een nieuwe cursus. Ook voor ons wordt alles duurder, van kleding tot materiaal. Het is heel fijn dat buurtcomités en verenigingen aan ons denken.” (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten