Opnieuw wolf doodgereden, deze keer op de N76 in Oudsbergen.© TVL

Opnieuw wolf van 1 jaar oud doodgereden, dit keer op N76 in Oudsbergen

Oudsbergen -

Maandagavond is op de N76 in Wijshagen (Oudsbergen) opnieuw een wolf doodgereden. Het zou gaan om een mannetje van 1 jaar oud. Het Natuurhulpcentrum kwam het dier ophalen.

Roger Dreesen/Olivier Simons

De wolf werd maandagavond rond 18.30 uur doodgereden op de N76 in Wijshagen, aan de rand van het militair domein. De aanrijding gebeurde ter hoogte van een oversteekplaats met stalen rasters, waar in het verleden al vaker wolven opgemerkt werden. De buurtbewoners zagen het ongeval gebeuren en verwittigden de politie Carma, die op haar beurt het Natuurhulpcentrum inschakelde. Maar omdat de wolf in volle avondspits in het midden van de weg lag op een onverlicht stuk van de N76, werd het beest nog meermaals overreden.

De medewerkers van het Natuurhulpcentrum kwamen het karkas ophalen. “Het gaat om een mannetje van ongeveer één jaar oud”, zeggen Yentl Nijs en Kris Dierickx van het NHC. “Het is al de tweede wolf die op de N76 overreden is. We hebben het beest in de frigo gelegd. Dinsdag komt het INBO (Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek) de wolf ophalen voor verder onderzoek.”

© Natuurhulpcentrum

Het is al de zevende wolf die de voorbije jaren in onze provincie is doodgereden. Vorige week donderdag was er al een wolf doodgereden op de N74 in Hechtel-Eksel. Het ging toen om een welp van 10 maanden oud. siol/rdr

© Natuurhulpcentrum

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten