Meer dan 1000 Russische soldaten gedood in een dag volgens Oekraïense leger

Het Oekraïense leger zegt in de afgelopen 24 uur 1030 Russische militairen te hebben gedood. Volgens de Oekraïense autoriteiten was dit het dodelijkste etmaal voor de Russische troepen tot nu toe. In totaal zou Oekraïne nu 133.190 Russen hebben omgebracht.

De Telegraaf

Het leger meldt ook dat in de afgelopen twee dagen 25 Russische tanks zijn vernietigd. De cijfers uit Oekraïne zijn niet door Rusland bevestigd. Het Kremlin ontkent dat het Russische leger grote verliezen lijdt, maar deelt sinds het uitbreken van de oorlog nauwelijks cijfers over omgekomen soldaten.

De Russische troepen zijn bezig met meerdere aanvallen in de Oekraïense regio Donetsk. Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben de strijdkrachten onlangs Oekraïense troepen verslagen bij een nederzetting ten noorden van Bachmoet, waar al maandenlang hevig wordt gevochten.

LEES OOK. Gewone Rus kraakt onder de sancties, en het ergste moet nog komen

De Oekraïense gouverneur van de grotendeels door Rusland bezette regio Loehansk waarschuwt ondertussen dat Rusland tienduizenden nieuwe militairen en huurlingen naar het oosten van Oekraïne stuurt. Dit ter voorbereiding van een groot offensief dat volgende week al zou kunnen beginnen.

Het Britse ministerie van Defensie bevestigt dat het er alle schijn van heeft dat Rusland pogingen doet om Donetsk volledig onder controle te krijgen. Volgens het ministerie is het echter onwaarschijnlijk dat dit op korte termijn lukt. De strijdkrachten winnen slechts enkele honderden meters terrein per week. Het ontbreekt Rusland aan munitie, materiaal en ervaren mankracht om in de komende weken een succesvol offensief uit te voeren, aldus de Britse autoriteiten.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten