Yungblud in 2019 op Rock Werchter.© Geert Van de Velde

Pukkelpopticket kopen kan voortaan ook op afbetaling

Hasselt -

Pukkelpop heeft - zoals verwacht - de ticketprijzen verhoogd, maar het festival biedt ook een betaling in drie beurten aan zonder extra kosten. Ook het kampeerbeleid kent een opvallende wijziging. Daarnaast zijn 11 nieuwe namen aan de affiche toegevoegd, waaronder Yungblud, Joost en Turnstile.

Christof Rutten

Zoals verwacht stijgen de prijzen dit jaar voor de festivals, en Pukkelpop vormt daarop geen uitzondering. Voor een dagticket betaal je 119 euro (vorig jaar was dat 115 euro, in 2019 was het 100 euro). Ook de combitickets zijn wat duurder geworden. In 2022 betaalde je 245 euro, dit jaar is dat 20 euro meer: 265 euro.

Zoals altijd is in de prijs reizen per openbaar vervoer naar Kiewit inbegrepen. Tickets voor donderdag zijn niet apart verkrijgbaar. Op donderdag geraak je wel binnen met een vrijdagticket of een combi.

Eet- en drankbonnen kosten 3,25 euro in voorverkoop (vorig jaar 3 euro) en op het festival zelf 3,5 euro. Vorig jaar betaalde je 3,3 euro op de wei.

Gespreide betaling

Nieuw is dat je een ticket in schijven kan betalen. Als je 18 bent (of ouder) en je hebt een kredietkaart, dan kan je tot en met 30 april kiezen voor een gespreide betaling in drie delen. “Zonder extra kosten,” staat te lezen op de Pukkelpopsite.

Voor Pukkelpop is het nieuw, maar je ziet dit aanbod meer en meer bij meerdaagse en dus duurdere grote festivals. Sziget in Hongarije en Roskilde in Denemarken hebben vergelijkbare formules. Als je voor een gespreide betaling kiest, kan je maar één ticket kopen. Je kan ook via gespreide betaling vouchers voor drank en eten kopen. Je betaalt een derde bij het plaatsen van de bestelling, een derde na vier weken en een derde na acht weken. Je geeft bij de eerste betaling toestemming om de twee volgende betalingen automatisch te innen. Na de laatste betaling ontvang je de gereserveerde bestelling op het e-mailadres dat je opgaf. Je moet er dus voor zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat om te betalen, anders krijg je geen ticket.

“Alles is duurder geworden, festivals staan helaas niet buiten de normale wereld. Onze kosten voor materialen, artiesten en crew zijn uiteraard ook gestegen. We willen daarbij niet op kwaliteit inboeten, maar met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot gespreide betaling willen we mensen wel een haalbaar alternatief aanbieden. Zeker voor jonge mensen is het niet altijd evident om een dergelijk bedrag ineens uit te geven. Daarom kan je nu dus ook in drie delen betalen, zonder bijkomende kosten,” reageert woordvoerder Frederik Luyten.

Camping Relax dichterbij

Kamperen op Camping Chill kost dit jaar 34 euro (vorig jaar 30 euro). Voor die prijs logeer je recht tegenover het festivalterrein. Er is een ‘pre-pitched’ zone: een zone waar al tenten staan opgezet bij aankomst op het campingterrein. Zo’n tentje kan je reserveren.

Nieuw is dat Camping Relax nu dichterbij het terrein ligt. “Camping Relax schuift op naar de plek waar vroeger Camping Comfy lag. Die laatste verdwijnt en dat bleek een mooie opportuniteit voor de verhuis van Relax. Je betaalt nu 15 euro voor vier dagen kampeerplezier, maar je ligt dan ook vlakbij het festivalterrein, op slechts vijf minuutjes wandelen,” zegt Luyten. Tot nog toe was Camping Relax altijd gratis.

Nieuwe namen

Pukkelpop loste vandaag ook een elftal nieuwe namen. Yungblud staat vrijdag 18 augustus op de main stage en ook Years & Years en Moderat komen die dag naar Kiewit. Op zaterdag komt Bicep live zijn ding doen. Ook voor de zaterdag aangekondigd: Joost, Rema en Turnstile. Op zondag werden Dropkick Murphys, Foals, Reinier Zonneveld en King Gizzard and The Lizard Wizard aan de affiche toegevoegd.

(lees verder onder de foto)

Joost komt nog eens af: wat gaat er nu weer allemaal gebeuren!?© Koen Bauters

U ziet het: een bonte muzikale bende, van hyperpop tot live dance, van zotte Fries Joost tot Australische psychedelica van de koninklijke hagedissen en van de hardcore van Turnstile uit Baltimore tot de folkpunk van Dropkick Murphies uit Massachusetts. Eerder werden headliners Billie Eilish, Angèle, Anne-Marie, Florence + The Machine en The Killers bekendgemaakt.

De ticketverkoop start woensdag 15 februari om 13 uur.

@hbvl_hetbelangvanlimburg Deze tieners zien de komst van Billie Eilish naar Pukkelpop helemaal zitten. 😄 #billieeilish #pukkelpop #fyp #fy #pukkelpop2023 #hbvl #kiewit #muziek ♬ origineel geluid - Het Belang van Limburg

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten