Voetbalanaliste Imke Courtois (34) is zwanger en wordt bewust alleenstaande moeder: “Wist al vroeg dat ik ooit mama wilde worden”

Imke Courtois (34) is in verwachting van haar eerste kindje. Dat heeft de voormalige Red Flame woensdagvoormiddag bekendgemaakt. Ze wordt bewust alleenstaande moeder.

Jonas Withouck

“Binnen enkele maanden loopt er hier een kleine, grote verantwoordelijkheid rond”, laat Courtois kort weten aan de VRT. “Ik word alleenstaande mama en ik kijk er enorm naar uit. Ik wist al van vroeg dat ik ooit mama wil worden, maar ik ben daar zeer doordacht mee omgesprongen. Ik wilde eerst mijn voetbalverhaal schrijven, financieel wat zekerheid opbouwen en voldoende rust bij mezelf vinden om meer structuur in mijn leven toe te laten.”

Courtois is tegenwoordig actief als voetbalpresentatrice en -analiste voor Sporza. Daarnaast is ze actief als bestuurder bij Voetbal Vlaanderen. Courtois speelde tussen 2005 en 2017 voor de Belgische nationale ploeg de Red Flames. In 2017 sloot ze haar carrière in het veldvoetbal af bij Standard Luik. Ze is wel nog actief in het zaalvoetbal en speelde in oktober vorig jaar nog het EK met de Futsal Flames.

© Geert Van de Velde

Aangeboden door onze partners