De modus operandi van de veertiger, is steeds dezelfde. De Colruyt Group stelde zich burgerlijke partij.© jhm

Genkenaar (46) breekt dertien keer binnen in personeelsruimtes van warenhuizen

Genk -

Een 46-jarige Genkenaar krijgt een celstraf van 20 maanden en een boete van 1.200 euro, beide met uitstel, voor dertien diefstallen in warenhuizen. De man brak steeds binnen in de personeelsruimtes.

Shauni Deferm

De veertien diefstallen die aan het dossier gelinkt werden, dateren allemaal van 2022. Maar volgens de aanklager heeft de man nog meer op zijn palmares. “Er zijn weer vier nieuwe dossiers binnengekomen”, zuchtte de Tongerse procureur tijdens de behandeling van de zaak, vorige maand voor de correctionele rechtbank.

Lockers van het personeel

De modus operandi van de veertiger is steeds dezelfde. Zo zou hij winkels van Colruyt, Spar, Action, Bristol en Delhaize binnenwandelen en proberen binnen te lopen in de personeelsruimtes om er persoonlijke spullen en geld van de werknemers te stelen, onder andere uit de lockers. “In de Spar ging hij ervandoor met 2.500 euro, een pot met muntstukken en twintig fardes sigaretten”, stelde de aanklager. De man zou het gestolen geld en de tabak onder zijn kleren en in zijn boxershort verstopt hebben om zo de winkel onopgemerkt weer buiten te lopen. Na zijn arrestatie werd de man op camerabeelden herkend door de politie en een winkeldetective.

Zijn advocaat bekende een hele reeks feiten, maar ontkent dat zijn cliënt de diefstal bij de Spar pleegde. “Hij zou twintig fardes en een pot met muntstukken in zijn broek gestopt hebben? Dat is onmogelijk”, klonk het. De rechter sprak hem voor dit feit vrij door gebrek aan bewijs.

Gokverslaving

Verder vroeg zijn raadsman een milde straf. “Hij had zich herpakt, tot hij in een echtscheiding belandde en buitengezet werd door zijn vrouw. Hij sliep in zijn auto en kwam opnieuw in een negatieve spiraal terecht. Hij heeft gokproblemen en ik vraag om hem vaste voorwaarden op te leggen, zodat hij zich kan laten begeleiden.”

De Tongerse rechter veroordeelde de man tot een celstraf van 20 maanden en een boete van 1.200 euro, beide met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn gokverslaving.

De Colruyt Group stelde zich burgerlijke partij en krijgt een schadevergoeding van 4.014 euro voor de verschillende diefstallen samen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten