Ook Mathieu van der Poel is maar eens mens, zo blijkt volgens z’n bondscoach: “Dat mensen altijd wat van hem vinden, daar is hij gevoelig voor”

Mathieu van der Poel trok na zijn wereldtitel een paar dagen op vakantie, met zijn vriendin Roxanne. De Nederlander verzorgde afgelopen zondag de show, door zijn rivaal Wout van Aert te kloppen met een machtige sprint. Maar onder die regenboogtrui zit een kwetsbare jongen, aldus bondscoach Gerben de Knegt.

Vincent Van GenechtenBron: In De Leiderstrui

Van der Poel komt uit een lastige periode. Er was dat verdomde plankje op de Olympische Spelen, die vervelende rugblessure en rumoerige kinderen in z’n WK-hotel in Australië. Maar zondag brulde de Nederlandse alleskunner weer bij het overschrijden van de finish in Hoogerheide.

“Hier is ie wel heel blij mee”, aldus De Knegt bij In de Leiderstrui. “Dit zet hem wel weer even in de stijgende lijn, want het zat de laatste tijd niet echt mee. Hij was heel relaxed en alle seinen stonden op groen, maar dat is wel vaker geweest en dan lukte het ook soms wel eens niet. Het is ook maar gewoon een jonge jongen. Iedereen denkt altijd dat alles wat hij aanraakt altijd maar in goud gaat veranderen. En van alle kanten wordt daar ook wel iets van gevonden, maar dat kan ook wel wat doen met iemand. Daar is hij toch wel gevoelig voor. Dat merk je natuurlijk niet aan de buitenkant, want dat is niet stoer.”

Voor het WK in Hoogerheide zat alles echter goed, mentaal en fysiek.

“Hij bleef wel eens een kwartiertje langer op de kamer om over onzin te kletsen en aan tafel had hij ook gewoon het hoogste woord”, aldus de Nederlandse bondscoach, die weet waar zijn wereldkampioen vandaan kom. “Zoiets als met zijn rug, dat is natuurlijk niet fijn. Je kunt niet 100 procent belasten en dat sterkt je zelfvertrouwen ook niet echt. Maar nu zie je: als hij zijn niveau haalt, is hij er altijd dicht bij.”

Aangeboden door onze partners