Aston Martin klaar voor nieuw F1-seizoen.© ISOPIX

Aston Martin, met reserverijder Stoffel Vandoorne, voor start F1-seizoen: “Vanaf het eerste moment er staan, dat is ons doel”

Aston Martin heeft maandag in het Engelse Silverstone zijn bolide voor het Formule 1-seizoen 2023 onthuld. De Spanjaard Fernando Alonso en de Canadees Lance Stroll zullen plaatsnemen achter het stuur van de AMR23, Stoffel Vandoorne is samen met de Braziliaan Felipe Drugovic reserverijder.

Sofie TerrynBron: BELGA

De opnieuw in het groen gestoken Aston Martin is volgens de Britse renstal een flinke doorontwikkeling van de wagen uit de tweede helft van vorig seizoen. Aston Martin spreekt van een grote evolutie van het chassis van afgelopen jaar. Het team eindigde vorig seizoen op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap met 55 punten. Dit seizoen wil men meteen een competitieve wagen hebben. 

“Ons doel is dit jaar een wagen die meteen kan presteren vanaf het eerste moment dat hij de baan opgaat”, zegt teambaas Mike Krack. “Het jaar goed starten en dat momentum vasthouden is noodzakelijk als we verder willen oprukken op de grid.”

Nieuwe F1-piloot

Het F1-team doet dat met een nieuwe coureur naast Stroll. De Duitser Sebastian Vettel stopte aan het einde van het vorige seizoen. In zijn plaats kwam Alonso. “We presenteren de wagen in deze nieuwe fabriek en ik denk dat iedereen kan zien hoe groot de ambities hier zijn”, zei de 41-jarige wereldkampioen van 2005-2006. “Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Stoffel Vandoorne is reserverijder voor Aston Martin.© ISOPIX

Stroll zei ernaar uit te kijken samen te racen met Alonso. “Ik heb altijd goed met hem overweg gekund en het wordt fantastisch om met hem te racen”, vertelde de Canadees die tijdens de presentatie echter toegaf dat Michael Schumacher zijn idool was, ook in de jaren dat die streed met Alonso.

Stoffel Vandoorne werd begin november vorig jaar bevestigd als reserverijder. De voorbije seizoenen was de West-Vlaming bankzitter bij Mercedes, waarmee hij wel wereldkampioen werd in het Formule E-kampioenschap. Voor McLaren reed Vandoorne tussen 2016 en 2018 41 GP’s.

Aangeboden door onze partners