Kermtse Dominique Bodson (53) wint ‘1 jaar gratis winkelen’.© Sven Dillen

Kermtse Dominique Bodson (53) wint ‘1 jaar gratis winkelen’: “Een echt lichtpunt, nu mijn man ernstig ziek is”

Hasselt/Alken -

De Kermtse Dominique Bodson (53) mag één jaar gratis gaan winkelen bij Carrefour, een prijs ter waarde van 13.000 euro die onze krant weggeeft binnen de reeks SOS Winkelen. “Ik ben hier heel blij mee, want ik beleef een heel moeilijke tijd. Mijn man vecht tegen ALS”, zegt Dominique.

Koen Snoekx

Vorige week startte Het Belang van Limburg met de reeks SOS Budget, waarmee we u vier weken lang door de crisis helpen loodsen. Met SOS Winkelen kreeg u vorige week al een resem tips om te besparen op uw inkopen. Aan de reeks was ook een wedstrijd verbonden. Wie zich aanmeldde in de HBvL-nieuwsapp, maakte kans op ‘1 jaar gratis winkelen’.

Die prijs gaat naar Dominique Bodson (53) uit Kermt. Zij gokte het best hoeveel mensen zouden deelnemen aan de wedstrijd. Dominique mag het komende jaar voor 13.000 euro gratis boodschappen doen bij een Carrefour van de groep Cretskens. Ze krijgt elke week een winkelcheque van 250 euro, en dat dus 52 weken lang. Dominique kreeg de prijs dinsdag overhandigd bij de Carrefour van Alken.

“Deze prijs is echt een lichtpunt, want ik beleef een heel moeilijke tijd”, zegt Dominique Bodson. In september kreeg haar man Luc Slagmolen (53) de diagnose van de spierziekte ALS.© Sven Dillen

“Ik ben ontzettend blij met deze prijs. Dit is echt een lichtpunt, want mijn man, mijn kinderen en ik beleven een heel moeilijke tijd”, reageert Dominique Bodson (53) geëmotioneerd. In september kreeg haar man Luc Slagmolen (53) de diagnose van de spierziekte ALS. “In de zomer is Luc beginnen te sukkelen met zijn gezondheid. Hij had het fysiek moeilijk en had krachtverlies in zijn handen.”

Pas getrouwd

De maanden daarna ging Luc heel erg achteruit. “Begin dit jaar is het plots heel snel gegaan”, zegt Dominique. “Op 14 januari is Luc met spoed opgenomen in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt met ademhalingsproblemen. Vandaaruit is hij onmiddellijk naar het UZ Leuven gebracht, waar hij op intensieve is beland. Daar verslechterde zijn toestand dag na dag. De dokters hadden nog maar weinig hoop. Drie weken geleden, op woensdag 25 januari, hebben we te horen gekregen dat Luc palliatief is. Dat ze niets meer voor hem konden doen.”

Bij het horen van dat harde verdict had Luc nog een laatste wens. “Hij wilde graag met mij trouwen. Zo zijn we twee dagen later, op vrijdag 27 januari, getrouwd op de afdeling intensieve van het UZ Leuven. Dat was een heel emotioneel moment.”

Luc heeft vorige week woensdag na drie weken de afdeling intensieve verlaten. “Hij verblijft nu op een gewone afdeling neurologie. We zouden heel graag willen dat Luc nog naar huis zou kunnen komen, zodat we daar kunnen genieten van elke dag die ons samen nog rest. Hopelijk kan dat nog.”

Waardebon van 5.000 euro

Naast één jaar gratis boodschappen kon u tijdens de reeks SOS Winkelen ook een waardebon winnen van 5.000 euro voor onze HBvL-Shop. Die prijs gaat naar Jan Willekens (80) en Adrienne Kwanten (80) uit Pelt. “Hier zijn we heel blij”, reageerden Adrienne en Jan dinsdag enthousiast.

Jan Willekens (80) en Adrienne Kwanten (80) uit Pelt winnen een waardebon van 5.000 euro die ze kunnen spenderen in de webshop van HBvL.© Sven Dillen

Ook deze en de komende twee weken krijgt u met SOS Vakantie, SOS Energie en SOS Wonen nog tal van tips over hoe u kunt besparen op reizen, op energie en op het vlak van vastgoed. Ook aan die SOS-reeksen zijn wedstrijden verbonden. Zo maakt u deze week nog kans op een familiereis naar Spanje, een citytrip voor twee naar New York en een skireis. Bij de reeks SOS Energie kan u ‘1 jaar gratis tanken’ winnen en bij SOS Wonen geven we een splinternieuwe keuken weg ter waarde van 25.000 euro.

Aangeboden door onze partners