Nieuwsvideo van 11 februari 2023.© rr

Benefietmatch voor brand in doe-het-zelfzaak van Zelem-speler: “Een heel mooi gebaar”

Vierdeprovincialer E. Zelem (4A) speelt donderdagavond (19.30 uur) een benefietwedstrijd op het veld van KWS Linkhout. Aanleiding is de zware brand, die de doe-het-zelfzaak van Zelem-speler Viktor Vaes (foto, 32) en zijn broers Zjef (39) en Staf (37) vrijdagnacht in de as legde.

Kristof Jacobs

“De hele winkel is verloren, dit is heel pijnlijk”, reageert Viktor Vaes. “Experts moeten nog onderzoeken wat de oorzaak van de brand is, maar kwaad opzet is wel uitgesloten. Afgelopen zondag hoopte ik mijn gedachten te verzetten door te voetballen, maar dat is serieus tegengevallen.”

De flankspeler van E. Zelem haalt veel kracht uit de steun die mama Ludwine (die de zaak 44 jaar geleden uit de grond stampte, samen met papa Georges, die zeven jaar geleden overleed), zijn drie broers en hijzelf krijgen.

“Het komt van alle kanten. Er werd al een crowdfunding opgestart en donderdagavond is er dan die benefiet. Een geweldig initiatief, dat we enorm appreciëren. Het is niet toevallig een match tussen E. Zelem en Linkhout. Mijn vader was trainer van Linkhout én Zelem en mijn broers en ik hebben alle drie bij Linkhout gevoetbald. Wat we er precies van moeten verwachten, is een geheim. Ik weet wel dat de opbrengst besteed mag worden aan de heropbouw van onze zaak. Dat is een heel mooi gebaar.”

Aangeboden door onze partners