© LW

Vrijwilligers van Repair Café in Halen geven oude voorwerpen een tweede leven

Halen

In dienstencentrum De Klapstoel in Halen is een repair café van start gegaan. In een repair café ben je welkom voor de herstelling van goederen die nog in behoorlijke staat verkeren, maar wel met een klein defect. In het repair café wordt bekeken hoe het hersteld kan worden. Ook voor een babbel en een kop koffie mag je binnenlopen. Georges Daniëls en Josée Maris stappen er tevreden buiten: “Een naaimachine en een haardroger zijn hersteld.”

Roger Ballet noteert de bezoeken aan het café. “Wij zijn nu met een zevental vrijwilligers”, vertelt hij . “De mensen zijn hier welkom met kleding en textiel, elektrische toestellen en ook met andere voorwerpen.”

Het repair café vond in de opstartfase plaats op woensdag. “Dat gebeurde op proef, maar we hebben gemerkt dat woensdagmiddag niet zo ideaal is. Daarom gaan we verhuizen naar de zaterdagmiddag. Vanaf maart zal het repair café plaatsvinden op zaterdagmiddag, telkens van 14 tot 17 uur. Het gebeurt ook telkens de eerste zaterdag van de maand, dus in maart op 4 maart. Info dienstencentrum De Klapstoel, tel. 013/46.03.78, www.deklapstoel.be. lw

Aangeboden door onze partners