© BELGA

Fem van Empel slaat dubbelslag in slotmanche X2O Badkamers Trofee

Fem Van Empel heeft de slotmanche in de X2O Badkamers Trofee op haar naam gebracht. De Nederlandse wereldkampioene soleerde naar de zege voor Lucinda Brand. Annemarie Worst vervolledigde het podium. De eindwinst in het klassement gaat ook naar Fem van Empel.

Bron: BELGA

Opschudding bij de start op de universiteitscampus. De lichten sprongen niet van rood naar groen, wel was een fluitsignaal te horen. Alvarado bleef staan en maakte misbaar, de andere dames trokken zich wel op gang.

Valse start of niet, ook Alvarado moest zich daarna in het veld begeven en heel wat posities goedmaken.

Als een bezetene ging ze daarna tekeer en iets over halfweg cross leverde haar dat al een vijfde plaats op, maar meedoen om de zege zou ze niet doen.

Lucinda Brand kon even het spoor volgen van Fem van Empel, maar op het eind van de derde ronde maakte de wereldkampioene het verschil en liet ze de renster van de Trek Baloise Lions achter.

Ze dook de vierde ronde in met een bonus van zes seconden. Annemarie Worst keek tegen 18 seconden achterstand aan. Vooraan verzwakte Van Empel niet, bouwde ze haar voorsprong steeds verder uit en soleerde ze naar de zege, voor Brand en Annemarie Worst.

Aangeboden door onze partners