David Van de Steen raakte zwaargewond, maar overleefde als bij wonder. De rest van de familie werd vermoord.© Nbl

Bende-overlever krijgt opeens vriendschapsverzoek van zijn overleden zus: “Wie doet zoiets?”

Totaal misplaatst. Misselijkmakend. David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, heeft via sociale media een vriendschapsverzoek gekregen van zijn zus Rebecca. Zij was 14 toen ze bij de bloedige raid in november 1985 werd doodgeschoten.

tg

“Mijn zus heeft nooit het tijdperk van de gsm of sociale media gekend”, zegt David Van de Steen aan onze redactie. “Een onbekende heeft dus een profiel aangemaakt op haar naam en plakte er haar foto op. Om mij dan een vriendschapsverzoek te sturen. Ik kan me niet inbeelden wie zoiets doet.”

Het verzoek is alleszins hard binnengekomen bij hem. “Is het om mij te intimideren nu de reeks 1985 op televisie speelt? Ik weet het niet, maar dit is alleszins niet leuk om mee te maken.”

David Van de Steen heeft maandag de procureur ingelicht, al verwacht hij niet meteen dat men zal vinden wie hier achter zit.

Van de Steen werd bij de Bende-overval in Aalst van dichtbij neergeschoten in de Delhaize van Aalst en voor dood achtergelaten. Zijn ouders Thérèse en Gilbert en zijn zus Rebecca overleefden het niet.

Dat hij nu, 38 jaar later, een vriendschapsverzoek krijgt van zijn zus, heeft hem diep geraakt.

© fb

Aangeboden door onze partners