Frans Van Houten, voorzitter van de raad van bestuur van Philips© REUTERS

Bedrijfstop van Philips ziet af van bonussen na “teleurstellend” jaar

Het management van medisch technologiebedrijf Philips ziet af van de bonussen voor vorig jaar. Dat hebben de raad van bestuur en de directie gezamenlijk besloten na een teleurstellend jaar, stelt Philips.

jvhBron: BELGA

Topman Roy Jakobs heeft in oktober en vorige maand ontslagrondes en een reorganisatie aangekondigd waardoor in totaal 10.000 banen verdwijnen de komende jaren.

Philips-toplui hebben normaal gesproken recht op een bonus in cash, maar ook een bonus in aandelen die over een langere termijn geldt. Van beide bonussen ziet de top van het bedrijf af. 

Vorig jaar was er veel kritiek van aandeelhouders op het beloningsbeleid van Philips, waar ook toen al problemen speelden met slaapapneu-apparaten en leveringsproblemen. Het bedrijf zegt daarvan geleerd te hebben en na gesprekken met aandeelhouders tot zijn beslissing te zijn gekomen.

De in oktober aangetreden Jakobs krijgt overigens een basissalaris van 1,2 miljoen euro. Dat is minder dan de 1,325 miljoen euro die zijn voorganger Frans van Houten verdiende.

Aangeboden door onze partners