© photo Marc Van Hecke

Ellen Van Loy (42) rijdt zondag haar allerlaatste cross: “Het wordt afzien maar genieten, het is mooi geweest”

Zondag neemt Ellen Van Loy in de Sluitingsprijs Oostmalle afscheid van het veldritpeloton. De 42-jarige Herenthoutse wil nog een keer voluit gaan alvorens ze als jeugdcoach en talentscout aan de slag gaat bij haar huidige team De Ceuster Bonache.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Van Loy had op 22 december al aangekondigd dat ze in Oostmalle de laatste keer de crossfiets van stal zou halen. Sindsdien was het “afzien en genieten”, zegt ze donderdag in een persbericht.

“Afzien, omdat er momenteel heel hard wordt gereden (lacht), maar vooral ook genieten van de aandacht. Zowel in Middelkerke als het afgelopen weekend in Brussel werd ik na afloop van de laatste manche van de Superprestige en de X20 Trofee gehuldigd op het podium voor mijn carrière. De reacties van de collega-rensters, de pers, de organisatoren, mijn trouwe supporters en het veldritpubliek zijn hartverwarmend.”

© Marc Van Hecke

In Oostmalle plaatst Van Loy zondag een punt achter haar carrière, die ze als laatbloeier pas op haar 28e begon. “Oostmalle is altijd een speciale wedstrijd, zeker omdat het de laatste is van het seizoen, altijd goed voor een gezellige dag die doorgaat tot in de latere uren (lacht). Voor mij is het mooi geweest. Ik ben klaar om afscheid te nemen als actief veldrijdster, omdat als jeugdcoach en talentscout bij het De Ceuster Bonache Cycling Team een nieuwe rol voor mij is weggelegd”, zegt ze. “k ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om mijn ervaring door te geven aan jongeren en de vrouwelijke veldrijdsters van morgen. Het team is ambitieus en wil de komende maanden verder bouwen aan de wielerpiramide met de jeugd als basis.”

Van Loy heeft op haar erelijst tien zeges (o.a. de Superprestige van Diegem en Gavere, het eindklassement van de BPost Bank Trofee) en acht BK-medailles (6 keer zilver en 2 keer brons).

Aangeboden door onze partners