© LW

Wietplantage ontdekt bij brand in Hulst

Tessenderlo -

Bij een brand in de sociale woonwijk op Tusvoort in Hulst (Tessenderlo) heeft de brandweer zaterdagnamiddag een kleine wietplantage ontdekt. De 44-jarige bewoner werd even later bij zijn vriendin gearresteerd.

Luk Weyens/Mireille Maes

Zaterdag rond 13 uur kwam bij hulpdiensten een melding binnen van een brand in een tweewoonst, die door de Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen werd gebouwd en verkocht. De vlammen sloegen al uit het pand toen de brandweer arriveerde. In het huis was niemand thuis. Omdat de vlammen dreigden over te slaan naar de aanpalende woning, moesten de brandweermannen daar ook binnen. Daar vonden ze en kleine wietplantage van een 200-tal plantjes. De politie werd meteen op de hoogte gebracht.

Onbewoonbaar

Het huis waar de brand begon, is onbewoonbaar. De veranda ging helemaal in de vlammen op. De bewoonster kan voorlopig bij haar zoon terecht. De zoektocht naar de bewoner waar de plantage werd gevonden, boekte snel resultaat. Hij was bij zijn vriendin. Van daaruit werd hij meegenomen naar het politiekantoor. Het parket Limburg besliste om de man via de procedure snelrecht voor de rechter te brengen. Volgende maand kent de veertiger zijn straf al. Hij mocht na verhoor terug naar huis.

Vernietigd

De recherche van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo vernietigde de plantjes en de installatie. Uit onderzoek bleek nog dat er illegaal stroom werd afgetapt. Ook die rekening zal de bewoner krijgen gepresenteerd.

Aangeboden door onze partners