Het zit Soudal Quick-Step echt niet mee: Fabio Jakobsen duikt het decor in, Kasper Asgreen in slotkilometer GP Le Samyn zwaar onderuit

Ook de GP Le Samyn van Soudal Quick-Step verliep niet van een leien dakje. Na een teleurstellend openingsweekend liep het ook op weg naar Dour niet zoals gepland.

Vincent Van Genechten, Jens Heylen

Fabio Jakobsen kwam al vroeg in de wedstrijd ten val. Toen de finale begon los te barsten, dook de Nederlandse spurtbom opnieuw het decor in, deze keer samen met ploegmaat Martin Svrcek.

Jakobsen klauterde na enige tijd wel weer op de fiets, maar zijn koers was meteen voorbij.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De troepen van Patrick Lefevere leken de scheve situatie in het slot alsnog recht te trekken. Met stevig kopwerk en wat hulp van Team DSM dichtten ze de kloof op een kopgroep met vijf Belgen, waaronder Jasper Stuyven en Victor Campenaerts. Kopman Kasper Asgreen was vervolgens mee met een veelbelovende aanval met ook Edward Theuns, maar reed in de laatste kilometer tegen het achterwiel van een renner voor hem en ging hard onderuit. Weg winstkansen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Asgreen hield aan zijn val “vooral veel schaafwonden” over, klinkt het bij de ploeg. De Deen zal verder geen last ondervinden dit voorjaar. Jakobsen moet enkele dagen rust nemen om te herstellen. “Hij liep een kneuzing van het schouderblad en -ligamenten op, plus meerdere wonden op zijn lichaam die tijd nodig hebben.”

Aangeboden door onze partners