© REUTERS

Dodentol na zwaar treinongeval in Griekenland stijgt naar 42

Bij het zware treinongeval in Griekenland zijn al zeker 42 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de brandweer donderdag laten weten. Er zijn echter nog talrijke vermisten. Daarom blijven de reddingswerkers zoeken in de brokstukken, meldt de Griekse openbare omroep ERT.

jvhBron: BELGA

Het treinongeval gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een passagierstrein met zowat 350 mensen aan boord kwam op het hetzelfde spoor terecht als een goederentrein die uit de tegenovergestelde richting kwam. De treinen kwamen frontaal in botsing.

Volgens de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis was de oorzaak een “tragische menselijke fout”. De stationschef van Larisa, die woensdag opgepakt werd op verdenking van nalatigheid, zou toegegeven hebben dat hij de spoorwissels verkeerd geplaatst had.

LEES OOK. Er is meer aan de hand dan een “menselijke fout”: waarom het dodelijke treinongeval in Griekenland geen verrassing is

Uit protest tegen de erbarmelijke staat van het Griekse spoorwegnet zijn de spoorwegarbeiders over het hele land bezig met een 24 urenstaking. Ook twee van de drie metrolijnen in de hoofdstad Athene liggen plat.

Aangeboden door onze partners