© AFP

Dodental van treinongeval Griekenland stijgt naar 57

Bij het zware treinongeval in Griekenland zijn minstens 57 mensen om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de Griekse politie donderdagavond meegedeeld. De hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar slachtoffers.

mtmBron: BELGA

Het treinongeval vond dinsdagavond plaats. Volgens de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis was de oorzaak een “tragische menselijke fout”. De stationschef van Larisa zou hebben toegegeven dat hij de spoorwissels verkeerd had ingesteld. De passagierstrein met zowat 350 mensen aan boord kwam daardoor op het hetzelfde spoor terecht als een goederentrein, die uit de tegenovergestelde richting kwam.

Spoorstaking

Als reactie op het dodelijke treinongeval wordt donderdag in Griekenland gestaakt bij het spoor. De actie zou 24 uur duren. De spoorbonden hekelen “het gebrek aan respect vanwege de overheid voor de Griekse spoorwegen, dat heeft geleid tot de catastrofe van dinsdagnacht”.

“Jammer genoeg werden onze constante eisen voor meer vast personeel, betere opleiding maar vooral voor moderne veiligheidstechnologie definitief in de vuilbak gegooid”, klagen de vakbonden aan. Er wordt donderdag ook een hele dag gestaakt bij de metro van Athene. Volgens de vakbond Selma kampt die met dezelfde problemen als het spoorverkeer.

Aangeboden door onze partners