Anse van der Aa.© rapo

Anse opent nieuw uitvaartcentrum in Kortessem: “Begrafenis uit taboesfeer halen”

Kortessem -

Sinds december vorig jaar kunnen de inwoners van Kortessem opnieuw afscheid nemen van hun geliefden in eigen gemeente. Anse van der Aa opende er ‘Uitvaartzorg van der Aa’ aan de Hasseltsesteenweg.

“Van kindsbeen af was ik geboeid door de uitvaartsector. Dankzij een ontmoeting met een vrouw die in de sector werkte, ging ik als 17-jarige aan de slag als jobstudent bij een begrafenisondernemer. Nadien volgde ik de uitvaartopleiding bij Syntra Hasselt en koos ik voor een extra opleiding in Nederland. Tegelijkertijd deed ik ook mooie ervaringen op als werknemer bij enkele uitvaartcentra. Toen ik in Kortessem de mogelijkheid kreeg om te starten, heb ik geen moment getwijfeld.

Uitvaartzorg van der Aa wil de plek zijn waar je gewoon mooi afscheid kan nemen. Je kan er terecht voor een crematie of begrafenis, de afscheidsplechtigheid in kerk of aula, de koffietafel, drukwerken en administratieve hulp. En dit op de traditionele manier of net in een hedendaagse setting.

Anse: “Ik doe mijn job echt met mijn hart. Ons uitvaartcentrum geeft een frisse en warme indruk in een huiselijke sfeer. Het lijkt eigenlijk helemaal niet op een uitvaartcentrum en dat maakt het zo uniek. De familie moet zich bij ons op zijn gemak voelen en echt de tijd krijgen om afscheid te nemen. We vinden het heel belangrijk om de families een mooi afscheid te gunnen van hun geliefden en om hen op hun eigen tempo te begeleiden tijdens dat proces,” besluit Anse.

(rapo)

Uitvaartzorg van der Aa

Anse van der Aa

Hasseltse Steenweg 23

Kortessem

011 96.95.17

www.uitvaartzorgvanderaa.be

info@uitvaartzorgvanderaa.be

Aangeboden door onze partners