Schoolbus op weg naar twaalf kinderen uitgebrand in Kortessem

Kortessem -

Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem, even voorbij het kruispunt, is een schoolbus vrijdagnamiddag in brand gevlogen. De bus was onderweg naar de school KIDS in Hasselt om 12 kinderen op te pikken. Ondanks de brand reed de chauffeur nog weg van een tankstation, zodat een ramp vermeden kon worden.

Raymond Polus

De brand brak rond 15.15 uur uit ter hoogte van Bruno Foodcorner. Begeleidster Elena doet het verhaal. “Wij doen dagelijks het vervoer van een twaalftal kinderen tussen de regio Tongeren en de KIDS in Hasselt. Net voorbij het kruispunt in Kortessem merkte ik rook op die uit het dashboard kwam. Toen ik een fluohesje wegnam dat voor de voorruit lag, kwam er een dikke rookwolk uit de verluchting.”

“Wij waren net ter hoogte van het tankstation van Bruno Foodcorner”, zegt chauffeur Krasmic Osman. “Ik begreep dat stoppen geen optie was. We zijn dan een honderdtal meters doorgereden en ik heb ons busje aan de kant gezet. Hoewel de brandweer snel hier was, brandde het busje helaas volledig uit.”

De brand veroorzaakte voor een enorme rookontwikkeling. De politie zorgde voor een plaatselijke omleiding. (Raymond Polus)

© Raymond Polus

© 112MeldingenLimburg

Aangeboden door onze partners