© Jan Van der Perre

Wanne Synnave terug op sociale media om musical te promoten

Wanne Synnave (26) is terug op sociale media. Nadat de toen populaire MNM-presentator in oktober beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarigen en hij zijn werk bij de VRT verloor, bleef het stil. Nu promoot Synnave op Instagram de musical ‘If I fall’, die hij schreef voordat hij een stap terugzette bij The Singing Factory.

adb, gvh, mkm

“Over vier weken gaat deze prachtige, aangrijpende musical in première. Doe jezelf een groot plezier en ga kijken. Niet voor mij, wel voor de getalenteerde toppers op het podium. En vooral voor jezelf.” Dat schreef Wanne Synnave in de nacht van donderdag op vrijdag op Instagram, bij beelden van If I fall en een link naar de website. Daar staat Synnave vermeld in de credits, voor script en liedteksten. Zijn moeder Tinne De Groot is mee verantwoordelijk voor de koorleiding.

© Instagram

“Vanaf eind maart speelt de musical If I fall, waarvoor ik de tekst schreef”, vertelde Synnave twee weken geleden in zijn eerste gesprek na de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. “Het is een productie van The Singing Factory, waar ik een stap terugzette. De musical schreef ik al een paar jaar geleden. Bij het creatieproces of de repetities van deze productie ben ik niet betrokken. Ik hoop dus vooral dat de aandacht niet meer naar mij gaat, maar dat de focus ligt op een mooie productie met heel getalenteerde jonge mensen.”

Synnaves eerste zelfgeschreven musical, Kamp Delta, die hij ook regisseerde, ging op 28 oktober 2022 in première. Maar daar was hij niet bij. Net die middag zette de VRT de samenwerking onmiddellijk stop, na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Er was sprake van ongepaste foto’s en teksten die hij naar jongeren had gestuurd. Synnave bood zijn excuses aan en zette ook meteen een stap terug bij The Singing Factory. Sedertdien bleef het stil rond hem.

Volgens het Antwerpse parket loopt nog een opsporingsonderzoek naar Wanne Synnave, naar aanleiding van een proces-verbaal over mogelijk wangedrag.

    Aangeboden door onze partners