Zaterdagnamiddag vertrekt een bonte bende van Chiro Vechmaal aan de Keunenlaan voor een carnavalsoptocht door het dorp.© frmi

Kinderstoet en fuif op 41ste editie van Vechmaal Karnaval

Heers -

Zaterdag (4 maart) zorgt Chiro Harlekijn opnieuw voor onvervalste carnavalssfeer in Vechmaal met een kinderstoet, kinderfuif en groot carnavalbal.

Vanaf de Keunenlaan vertrekt om 13.30 uur een bonte bende met zelfgemaakte wagens voor een carnavalsoptocht door het dorp. “We doen dit al sinds onze Chiro bestaat”, vertelt Tom Delcour van Chiro Harlekijn. “De thema’s variëren ook dit jaar weer. De kleinsten gaan mee als 101 Dalmatiërs, de andere thema’s zijn piraten, racers, Hawaï en après-ski. We houden naar goede gewoonte twee keer halt met onze prinsenwagen bij de drie helden van de dag: prins Keano en mini-prinsessen Hanne en Kaat.”

Carnavalsfuif

De knotsgekke stoet eindigt rond 17 uur aan de grote feesttent naast de voetbalterreinen van Vechmaal (O.L. Vrouwstraat). Na de stoet zetten de kinderen hier het feestje verder tijdens het spetterende ‘Kabouterkarnaval’. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen en krijgen een gratis drankje en zakje chips. ‘s Avonds barst in de tent één van de grootste carnavalsfuiven uit de omgeving los. Chiro Harlekijn voorziet een gratis fuifbus zodat iedereen veilig en wel weer thuis geraakt. Meer info: https://vechmaalkarnaval.be. (frmi)

Aangeboden door onze partners