Uit Heerlen: de showband die de stoet opende.© rudc

Vijftigste stoet trekt door vier dorpen in het Narrendom Haren

Borgloon/Tongeren -

Zondag vond de meest landelijke aller carnavalsstoeten plaats. Van in het kerkdorpje Widooie trok de jubileumstoet - de vijftigste op 52 jaar tijd - met 46 carnavalsgroepen uit Limburg en Vlaams-Brabant door de kerkdorpjes Piringen, Haren en Bommershoven, met de Nederlandse showband uit Heeren voorop, helemaal in de stijl van de ‘Guards at Buckingham Palace’. In de grote optocht stonden Jeugdprins Yarne II en Prins Jeroen I centraal

De carnavalsvereniging Koninklijke Ridders van de Kattenköp is na 52 jaar nog steeds de drijvende kracht achter de stoet van de vier kerkdorpjes. Nadat in 1976 Piringen en Widooie bij Tongeren werden gevoegd, en Haren en Bommershoven bij Borgloon, besliste men bij de Ridders prompt om de stoet van de vier kerkdorpjes te behouden en hen samen het Narrendom Haren te noemen.

Maandag wordt er met de prins traditioneel feestelijk afgesloten met haringhappen. Zopas is het boek verschenen ‘Fèèftich juo’r karnaval in hoâre’ met veel beeldmateriaal en een eerbetoon aan stichter Jef Langenaeken.

(rudc)

© rudc

Aangeboden door onze partners