“Gure dag met regen en smeltende of droge sneeuw”

In de nacht naar dinsdag blijft de temperatuur ruim boven het vriespunt. De wind wakkert nog wat verder aan tot gemiddeld 4 Beaufort.

Dinsdag wordt een gure dag met langdurig neerslag. Eerst is dat regen maar in de loop van de voormiddag zal dit op steeds meer plaatsen smeltende sneeuw of mogelijk zelfs droge sneeuw worden.

Doordat de bodem ontdooid is én er nat bijligt zullen de meeste vlokken meteen wegsmelten. Op plaatsen waar de intensiteit een poosje hoog genoeg wordt zou echter toch een tijdelijk sneeuwlaagje kunnen ontstaan. Hoe hoger gelegen hoe vlotter dat zal lukken. In de Voerstreek zal het boven de 150 meter waarschijnlijk wel wit worden. Op de toppen van de heuvels in Nederlands Limburg kan er ook een sneeuwlaag van meerdere centimeters worden verwacht.

In de loop van de namiddag wordt het droog vanuit het westen. Er verschijnen dan ook opklaringen.

In de nacht naar woensdag zal het vanwege de opklaringen eerst licht gaan vriezen. Het wordt dan ook opletten voor mogelijke ijsplekken op natte weggedeelten. Mogelijk zal het tegen de ochtend opnieuw gaan sneeuwen vanuit het zuiden. Het is echter nog onzeker hoe noordelijk deze sneeuwzone gaat geraken. Opnieuw maakt de Voerstreek dus het meeste kans op een sneeuwlaag.

De weersverwachting voor de komende dagen vind je hier.

Aangeboden door onze partners