Met deze emotionele video neemt Alderweireld afscheid van de Rode Duivels: “Trots dat mijn droom werkelijkheid werd”

Toby Alderweireld (34) heeft met een emotionele video op Twitter het nieuws bevestigd dat hij na 127 interlands stopt als Rode Duivel.

Michael Van Damme

“Als kleine jongen droomde ik ervan om international te worden. Ik ben dankbaar en trots dat die droom werkelijkheid is geworden”, begint Alderweireld.

“Veertien jaar later kan ik terugkijken op 127 interlands, 3 WK’s, 2 EK’s en ontelbare herinneringen. Met pijn in het hart kondig ik langs deze weg aan dat ik per direct stop als international. Ik heb mezelf fysiek en mentaal volledig gegeven sinds mijn debuut in 2009. Het is nu tijd om nu meer aandacht te besteden aan mijn fantastisch gezin en optimaal te focussen op mijn rol bij Royal Antwerp Football Club. Een ontzettend moeilijke beslissing, maar voor mij wel de juiste op dit moment.”

“Ik wil al mijn teamgenoten en stafleden van de Rode Duivels bedanken voor de onvergetelijke momenten die we samen hebben beleefd. Zonder jullie was het allemaal niet mogelijk geweest”, aldus nog Alderweireld. “Tot slot wil ik mij richten tot het Belgisch publiek: waar wij gingen, waren jullie ook. Bedankt voor de steun, ik zal jullie nooit vergeten.”

© REUTERS

Aangeboden door onze partners