Wout van Aert nam geen risico en liet toptijd schieten in tijdrit Tirreno: “Maar gevoel was goed”

Wout van Aert heeft geen toptijd neergezet in de tijdrit van 11,5 kilometer in Tirreno-Adriatico. Onze landgenoot reed in de regen en nam geen risico’s. Bovendien stond zijn tijdrit in het teken van de rest van de Tirreno, die hij vooral wil gebruiken om aan zijn vorm te schaven richting klassiekers.

  Wout van Aert ging als zevende van start, op het moment dat het nog regende en kwam vijf seconden trager dan Nico Denz binnen in een tijd van 13’42”. Dan weet je: Van Aert is niet voluit gegaan.

  “Het is gegaan zoals ik gehoopt had. Ik heb steady gereden zonder risico’s te nemen en dat was slim met deze regen”, zei de renner van Jumbo-Visma. “In zo’n volle bui rijden is altijd een nadeel, maar ik ben tevreden met het gevoel. Vandaag gebruikte ik de tijdrit om me klaar te stomen voor de rest van de week. Dat is goed gelukt. Ik hoop voor mijn ploegmaats dat het straks droger wordt.”

  © BELGA

  De regels over de tijdritsturen zijn dit seizoen gewijzigd voor renners vanaf 1m80, maar Van Aert heeft nog niet aan zijn positie geschaafd.

  “Dit was mijn eerste tijdrit van het seizoen en de enige die op het programma staat dit voorjaar, dus hebben we ervoor gekozen om nog met de oude positie te rijden en pas na Parijs-Roubaix te kijken of we winst kunnen maken met de nieuwe regels.”

  © LAPRESSE

  Aangeboden door onze partners