“Die vrouw kon niet stoppen met huilen en was helemaal overstuur”, aldus de procureur.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Veertien maanden cel voor man (47) die moeder in elkaar slaat en probeert te wurgen

Kinrooi -

Een 47-jarige Nederlander krijgt veertien maanden cel omdat hij zijn moeder in elkaar sloeg in haar woning in Kinrooi. De vrouw vluchtte weg langs het raam en werd met een bebloed gezicht gevonden door de politie.

Shauni Deferm

Op 26 december 2022 ging de Nederlander langs bij zijn moeder in Kinrooi. In de namiddag kwam het tot een hevige discussie. “De man begon te schelden en er ontstond een schermutseling. Hij draaide de kraag van de trui van zijn moeder dicht waardoor ze geen lucht meer kreeg. Nadien heeft hij haar tegen een kast gegooid en haar met gebalde vuisten slagen gegeven in het gezicht. Hij trok haar bij het haar en zei dat hij de baas was en zou beslissen wat er gebeurde”, zo sprak de Tongerse aanklager tijdens de behandeling van de zaak.

De vrouw kon uiteindelijk vluchten via het slaapkamerraam en werd enkele straten verder op straat aangetroffen door de politie. “Ze vonden haar met een bebloed gezicht. Die vrouw kon niet stoppen met huilen en was helemaal overstuur”, aldus de procureur. De vrouw was acht dagen werkonbekwaam.

Gekend

De veertiger, die dronken was tijdens de feiten, ontkende eerst dat hij zijn moeder had aangevallen. Hij vertelde dat hij haar enkel een duw had gegeven. De agenten zagen echter bloed op zijn handen en bloedvegen op zijn kledij. De Nederlander is bovendien gekend voor slagen en verwondingen, nadat hij in 2019 ook al veroordeeld werd.

De Tongerse rechter legde hem maandag een celstraf op van veertien maanden en een geldboete van 800 euro. Zijn moeder stelde zich geen burgerlijke partij.

Aangeboden door onze partners