De Brugse harde kern werd gefilmd toen ze in tegenaanval gingen© rr

Fans van Club Brugge en Benfica clashen voor match in Lissabon: “Eén supporter naar het ziekenhuis, twee gearresteerd”

De aanloop naar de terugwedstrijd in de 1/8ste finale van de Champions League tussen Benfica en Club Brugge is woelig verlopen. Maandagavond werden Club-fans op verschillende plaatsen aangevallen in uitgaansbuurten in het stadscentrum. Naar verluidt openden tientallen Portugese heethoofden, vaak gewapend met messen en kettingen, de aanval op het meegereisde legioen van blauw-zwart. Dat gebeurde rond middernacht.

jve, wic

    Volgens de Portugese krant Record moest één supporter van Club Brugge afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Veel Belgen maakten zich uit de voeten of gingen schuilen in een café. Al waren er ook leden van de Brugse harde kern die stevig in het tegenoffensief gingen, zoals bleek uit de beelden. De oproerpolitie moest verschillende keren ingrijpen om de gemoederen te bedaren. Dinsdagochtend werden volgens Record nog twee fans van Club Brugge gearresteerd omdat ze voorwerpen naar de Portugese politie gooiden.

    Benfica is torenhoog favoriet om zich vanavond (aftrap om 21 uur) te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De leider in de Portugese competitie verdedigt een 0-2-voorsprong uit de heenmatch, die het drie weken geleden al won in Brugge.

    De fans van Benfica hadden zich in de heenmatch met Bengaals vuur laten gelden in het Jan Breydelstadion.© Isosport

      Aangeboden door onze partners