© cn

Brand bij Euregio Recycling in Zutendaal is geblust: voorzorgsmaatregelen opgeheven

Zutendaal -

Bij het schrootverwerkend bedrijf Euregio Recycling in de Tiendenstraat in Zutendaal is dinsdag rond 16 uur brand uitgebroken. Dat zorgde voor zware rookontwikkeling. De brandweer Oost-Limburg had enkele uren nodig om het vuur te blussen. Tot die tijd werd aan omwonenden gevraagd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten.

Chris Nelis/Olivier Simons

“Om een onbekende reden was brand ontstaan in een van de grote hopen schroot aan het bedrijf”, zegt kapitein Peter Vanspauwen van de brandweer Oost-Limburg. “Omdat het om zoveel oud ijzer ging, duurde het even voor we de brandhaard gevonden hadden. Terwijl wij aan het blussen waren, hielpen de medewerkers van het bedrijf het brandbaar materiaal uit elkaar halen en het schroot verwerken. We hebben bluswater opgepompt uit het kanaal. Rond 18 uur was het vuur uit en moesten we enkel nog nablussen.”

De brand veroorzaakte een grote rookontwikkeling die kilometers verderop te zien was. “Op een bepaald moment waaide die in de richting van het centrum van Zutendaal. Daarom hebben we de omwonenden uit voorzorg aangeraden om ramen en deuren te sluiten en hun ventilatie uit te schakelen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.” Rond 19.30 uur keerde de brandweer terug naar de kazerne en werden de voorzorgsmaatregelen opgeheven. Ramen en deuren mochten dus weer open. cn/siol

Aangeboden door onze partners