Hilde is dagelijks een uur bezig in haar keuken.© Sven Dillen

Breese Hilde (43) wint keuken ter waarde van 25.000 euro dankzij HBvL: “Snel mijn kookclubje ontvangen”

Bree -

Hilde Vanalken (43) uit Bree wint een nieuwe keuken ter waarde van 25.000 euro. De keuken van Sleurs & Vangompel wordt weggegeven door Het Belang van Limburg in de reeks SOS Budget. “Hopelijk verwelkom ik er snel mijn kookclubje.”

Rutger Ballet

Hilde stond te trillen op haar benen toen ze hoorde dat ze de keuken won. “Het is de eerste keer in heel mijn leven dat ik iets win”, reageert ze enthousiast. Hilde deed mee aan de wedstrijd omdat haar huidige keuken niet voldoet aan haar wensen. “In 2018 hebben we een nieuw huis gebouwd. We hebben sterk ingezet op duurzaamheid door driedubbele glazen ramen, een zonneboiler en zonnepanelen te plaatsen. Maar hierdoor was het budget voor de afwerking van de rest van ons huis op. Onze keuken is totaal niet af. Voorlopig staan er alleen een fornuis, een dampkap, een koelkast en een microgolfoven ... maar nog geen kasten. Deze prijs komt dus zeker van pas.”

Hilde is een echte keukenprinses. “Ik kook heel graag. Ik sta dagelijks een uur achter mijn fornuis. Op zondag zelfs langer, want dan probeer ik al wat maaltijden voor te bereiden voor in de week.” Hilde maakt niet alleen standaard gerechten klaar, maar probeert veel andere stijlen uit. “Onlangs maakte ik nog Okonomiyaki. Dat is een Japanse pannenkoek met gember, tonijnvlokken, eieren en Japanse mayonaise.” De kinderen van Hilde lusten de speciale gerechten, maar eten liever iets simpels. “Hete bliksem en vidé staan wekelijks op het menu.”

Kookclubje

Hildes passie voor koken is het resultaat van vele kooklessen. “Ik heb vier jaar kooklessen gevolgd. Het is door die lessen dat ik nu nog altijd graag verschillende stijlen probeer. Ik heb er ook mensen leren kennen die net zo gepassioneerd zijn door koken als ik. Daarom hebben we samen een kookclubje opgericht. Om de twee maanden spreken we af bij iemand thuis en maken we een volledig menu klaar. Af en toe volgen we samen workshops om nieuwe recepten te leren. Ik hoop het kookclubje dan ook snel te verwelkomen in mijn nieuwe keuken.”

Aangezien ze er dagelijks in bezig is, moet Hildes keuken aan al haar wensen voldoen. “Het liefste kook ik op inductie kookplaten. Mijn droomkeuken moet ruim zijn omdat we drie kinderen hebben. Ook moet alles makkelijk binnen handbereik liggen. Ik wil graag een grote bergingskast, maar gewoon meer kastruimte is al goed. En nu ik toch bezig ben: een steamer of een wijnkoeler.” Wat ze als eerste in haar nieuwe keuken zal klaarmaken, weet ze nog niet. “Maar waarschijnlijk zal het een pasta zijn”, lacht Hilde.

Aangeboden door onze partners