“Veel regen bij licht positieve temperaturen”

Vannacht vooral regen bij licht positieve temperaturen. Donderdag perioden met regen en namiddag snel veel zachter.

Zodra het droog wordt loopt de temperatuur enkele graden op en zal het dus vrij snel gaan dooien, temeer omdat de ondergrond niet bevroren is. De wind blijft voorlopig zwak uit oostelijke richting waaien.

Vanavond en vannacht blijft de dooigrens nét ten noorden van Limburg schommelen. Mogelijk komt het vriespunt in het uiterste noorden tegen de ochtend eventjes dichtbij maar de kans is groot dat de wegdektemperaturen positief blijven. In de hogere luchtlagen is het inmiddels ook opgewarmd waardoor de neerslag vooral in vloeibare vorm de bodem bereikt. Af en toe zullen de vlokken nog niet helemaal gesmolten zijn wanneer ze de bodem bereiken waardoor er dus kletsnatte flatsen kunnen vallen. Het wordt nevelig en in valleien zouden er enkele lokale mistbanken kunnen ontstaan. Regionaal kan er ook dooimist worden gevormd.

In de loop van donderdag zal het van tijd tot tijd regenen. Voormiddag is het nagenoeg windstil dankzij de nabijheid van een depressiekern. Namiddag schuift deze kern op waardoor er een matige zuidwestenwind komt te staan. Daardoor kan zachte lucht snel oprukken naar het noorden. In de loop van de avond wordt het zelfs 8 a 9°C.

De nacht naar vrijdag verloopt dus ook zeer zacht met temperaturen rond +10°C.

Eerst valt er veel regen, tegen de ochtend wordt het tijdelijk droog.

De weersverwachting voor de komende dagen vind je hier.

Aangeboden door onze partners