Opnieuw treinverkeer tussen Hasselt en Diest nadat defecte goederentrein ochtendspits verstoorde

Sinds 11.05 uur is er opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Hasselt en Diest, op beide sporen en in beide richtingen. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel woensdag. Het treinverkeer op de lijn Hasselt-Leuven was een tijdlang onderbroken door een defecte goederentrein.

aofo, Luc WeyensBron: BELGA

De goederentrein reed woensdagochtend vroeg richting Hasselt. Hij kwam tot stilstand even voorbij het station van Schulen. “Er was een defect aan het remsysteem”, legt woordvoerder Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel uit. “Bovendien was ook een wiel gebroken. Door de stilstaande trein was er geen verkeer richting Hasselt mogelijk. De mensen ter plaatse deden het nodige om de goederentrein trein stapvoets naar het station van Hasselt te laten rijden. Toen dat achter de rug was, was weer treinverkeer mogelijk.”

In de tussentijd reden er vervangbussen tussen Hasselt en Diest. De stilstaande trein vormde geen hinder voor het verkeer op de spoorwegovergang in Schulen. Die was gewoon open.

Gisteren ook problemen

Dinsdagochtend was er ook al geen verkeer mogelijk tussen Diest en Aarschot. Toen stond een trein stil in Testelt (Scherpenheuvel-Zichem). “Het is heel vervelend voor de reizigers dat het twee dagen op rij gebeurt tijdens de spitsuren op dit traject tussen Hasselt en Leuven. Het geval in Schulen is haast een kopie van dat in Testelt. Het zal intern met de goederenoperator worden bekeken.”

De defecte goederentrein werd geëvacueerd naar een sporenbundel in Hasselt. Reizigers moeten wel nog rekening houden met vertragingen op de spoorlijn Hasselt-Leuven tot woensdagnamiddag.

Aangeboden door onze partners