Officieel: Scott Parker is niet langer trainer van Club Brugge

Het verhaal van Scott Parker bij Club Brugge is definitief geschreven. De 42-jarige Brit wordt bedankt voor bewezen diensten na slechts twee zeges in twaalf wedstrijden. Club wil nog altijd uitpakken met ex-coach Alfred Schreuder als vervanger, de Nederlander is ook bereid om terug te keren, maar tot op heden is er nog geen akkoord.

Jens Heylen, Junior Verbeeke en David Van den Broeck

Parker werd op oudejaarsavond aangesteld als vervanger van Carl Hoefkens, maar kon de verwachtingen bij de landskampioen nooit inlossen. De voormalige trainer van Fulham en Bournemouth pakte slechts twee zeges in twaalf wedstrijden. Parker kocht zichzelf na de gewonnen Slag om Vlaanderen tegen Gent (2-0) nog wat tijd, maar de blamage tegen KV Oostende (3-0) en de pijnlijke Champions League-uitschakeling tegen Benfica (5-1) velde het finale verdict.

Assistent Rik De Mil en Björn De Neve (Head of Football bij Club NXT) zitten zondag op de bank tijdens de thuismatch tegen Standard in afwachting van een nieuwe hoofdcoach. Wouter Biebauw, ook van Club NXT, is voorlopig keeperscoach van dienst.

Alfred Schreuder, die vorig seizoen al aan de zijlijn stond en Club landskampioen maakte, is kandidaat nummer één om Parker op te volgen maar met de Nederlander is voorlopig nog geen akkoord gevonden voor een nieuwe overeenkomst.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Aangeboden door onze partners