Verwennerij met Ikea, een tovertafel én een sponstuin: groene (t)huisinspiratie

Het mag wat groener in huis. Figuurlijk, met aandacht voor energie-efficiëntie en minder verharding in je voortuin. Maar waarom ook niet letterlijk, in badjassen en tafels?

Klaar Wauters

Tiny toppers

Van een tuinkantoor, een ontspanningsruimte of een home gym tot een volwaardige woning: de vele mogelijkheden van de tiny spaces slaan aan, dat voelt ook Systimber. Het Belgische bedrijf, bekend om zijn houtschakelbouwsystemen, lanceerde succesvol Mini One, een stijlvol home office met zadeldak, demonteerbaar bureaublad en XL glaspartijen.

Mini One van Systimber – vanaf 19.900 euro – systimber.com

Trend: ontharding

Eindeloze regendagen of extreme droogte: in het gloednieuwe Zakboek voor de sponstuin geven tuinexperts Marc Verachtert en Bart Verelst tips om je tuin te ontharden: “Bedoeling is om stukjes groen zo in te richten dat water eenvoudig kan terugstromen naar de natuur. Dat kan met waterdoorlaatbare opritten, buienborders, de juiste beplanting … Het komt erop neer zo min mogelijk te verharden.”

Zakboek voor de sponstuin, Marc Verachtert & Bart Verelst, uitgeverij Lannoo, 176 blz., 22,99 euro

Tovertafel

Het Deense familiebedrijf Skovby wordt negentig en viert dit met een jubileumeditie van tafel #33. Etentje gepland? Via een eenvoudig uitklapsysteem kunnen drie personen extra bijschuiven. Het hout matcht mooi met de nieuwe natuurtinten groen en beige.

Jubileumeditie tafel #33, vanaf 2.805 euro, skovby.com

Stomend weekend

Flash forward naar de eindeloze zomers met de Bastua-collectie van Ikea x Marimekko. Het duo liet zich inspireren door de Scandinavische natuur en de wellnessrituelen, en dat leverde onder andere badjassen en handdoeken, servies, kaarsen tot zitkussens, en natuurlijk ook een sauna-emmer op.

De Bastua-collectie is vanaf deze maand beschikbaar bij Ikea, ikea.be

De items in dit artikel worden op basis van de actuele trends geselecteerd door de lifestyleredactie. De aanklikbare links naar externe partners worden geplaatst als extra infoservice, maar vallen buiten verantwoordelijkheid van de redactie.

Aangeboden door onze partners