Een deel van de gestolen zebravinken en kanaries kon worden terugbezorgd aan de eigenaar.© Roger Dreesen

Gestolen vogels uit Bocholt deels terecht: twee verdachten geïdentificeerd

Bocholt/Bree -

De vogels die vorige week werden gestolen uit een volière in Bocholt zijn terecht. De kanaries en zebravinken werden aangeboden aan een dierenwinkel in Bree. De uitbater verwittigde de politie en die kon twee verdachten identificeren.

De twee verdachten werden deze week opgepakt door de politie Carma voor het stelen en verhandelen van de vogels. De dieven hadden zo’n dertig kanaries en zebravinken gestolen bij een hobbykweker in de Vlierstraat in Bocholt.

Twee personen boden een aantal vogels te koop aan bij Kolibrie in Bree. De eigenaar van de dierenwinkel was op de hoogte van de diefstal en verwittigde de politie. “We kopen en verkopen diverse soorten van vogels. Dat is deels onze business”, klinkt het bij Kolibrie. “Het zijn voornamelijk hobbykwekers uit de buurt die hun vogels hier aanbieden. In zoverre als mogelijk controleren we de aangeboden vogels. De kwekers uit de regio zijn bij ons bekend. Ze kopen hier ook hun voeder en ander kweekmateriaal.”  

Teruggegeven

Het was een van de onfortuinlijke hobbykwekers die zijn kanaries en zebravinken bij een bezoek aan Kolibrie herkende. “Daarop hebben we de politie ingeschakeld, en die heeft het nodige gedaan,” klinkt het.

Vogelkweker Jan Vangompel uit Bocholt kon slechts een deel van zijn vogels recupereren. “De andere vogels zijn mogelijk elders verhandeld of hebben het waarschijnlijk niet overleefd”, vermoedt Jan. De politie Carma zal de twee verdachten van de diefstal nog verhoren. (rdr)

Aangeboden door onze partners