© REUTERS

Na kritiek op hoge prijzen: organisatie Olympische Spelen spreekt van “succes” met 3,25 miljoen verkochte tickets voor 2024

Tijdens de eerste verkoopsfase zijn bijna 3,25 miljoen tickets verkocht voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024. De verkoop startte meer dan een maand geleden. Voorzitter van het organisatiecomité Tony Estanguet sprak donderdag van een succes en verdedigde opnieuw zijn prijsbeleid, na controverse over te hoge prijzen.

Bron: BELGA

De eerste fase bood bijna een derde van de 10,5 miljoen tickets voor de Spelen van 2024 aan in een packagedeal van minstens drie kaartjes (maximaal 30).

Van die 3,25 miljoen tickets is bijna 13 procent verkocht voor 24 euro, 70 procent voor minder dan 100 euro en 4,5 procent voor meer dan 200 euro, verduidelijkte de organisatie. “Dat geeft een goed beeld van de verdeling”, zei voorzitter Estanguet. De kopers zijn voor twee derde Fransen, maar in totaal hebben mensen uit 158 landen tickets gekocht.

Na de lancering van de eerste verkoopsfase op 15 februari verscheen er kritiek op sociale media over de soms onbetaalbare prijzen van bepaalde tickets. Kaartjes voor de atletiekkwalificaties konden bijvoorbeeld 690 euro kosten.

Door die spanning kwam de vooropgestelde doelstelling van “volkse Spelen” in het gedrang. De organisatie moest zich door de heisa verantwoorden. Ze herinnerde het publiek eraan dat een miljoen tickets voor 24 euro te koop zouden worden aangeboden en vijf miljoen tickets voor 50 euro of minder.

De tweede verkoopsfase, voor individuele tickets deze keer, wordt op 15 maart gelanceerd met een nieuwe lottrekking. Er worden 1,5 miljoen tickets te koop aangeboden. Geïntresseerden kunnen kaarten voor de openingsceremonie op de Seine, met ticketprijzen tussen de 90 en 2.700 euro, en voor de slotceremonie kopen.

Aangeboden door onze partners