Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LIVESTREAM. Tegenvallende voormiddag voor Hanne en Stijn Desmet op WK in Zuid-Korea met een net gemiste bronzen plak en diskwalificatie

Op de tweede dag van het WK shorttrack in het Zuid-Koreaanse Seoul gaan Stijn en Hanne Desmet vandaag op zoek naar hun eerste medailles. De halve finales en finales op de 500 en 1.500 meter staan op het programma. U kunt hierboven alles volgen via livestream.

1500m: Desmet grijpt net naast medaille

Hanne Desmet heeft net naast een medaille gegrepen op de 1500 meter shorttrack op het WK in Seoul. Onze 26-jarige landgenote hoopte enorm op een medaille, maar mist het podium net.

Het goud was voor de Nederlandse Suzanne Schulting, die de Zuid-Koreaanse Minjeong Choi en de Canadese vKim Boutin net achter haar hield. Hanne Desmet kwam enkele millimeters te kort voor een bronzen medaille.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stijn Desmet kende dan weer wel succes, al was dat wel in de B-finale waar geen medailles worden uitgereikt. De 24-jarige Belg won de B-finale. Onze andere landgenoot, Rino Vanhooren, eindigde zevende in de A-finale.

500m: Hanne Desmet gediskwalificeerd

Desmet finishte als 3e in haar halve finale, maar werd achteraf uitgesloten omdat ze haar Canadese concurrente Kim Boutin in de kussens had gewerkt. Ook hier geen medaille dus voor onze landgenote. Stijn Desmet werd vierde in de B-finale.

Programma van zaterdag (Belgische tijd)

06.02 uur halve finales 1500 meter

06.53 uur finales 1500 meter

07.40 uur kwartfinales 500 meter

08.25 uur halve finales 500 meter

08.55 uur finales 500 meter

09.32 uur halve finales Relay

(Maarten Delvaux)

Aangeboden door onze partners