In een tumultueus slot tegen SL16 FC vielen vier rode kaarten. Drie daarvan waren voor Jong Genk.© BELGA

Jong Genk onthoofd naar derby tegen Lommel SK: zes afwezigen door blessure of schorsing

Jong Genk mist door schorsing of blessures liefst zes spelers voor de derby tegen Lommel SK, maar trainer Hans Somers heeft er vertrouwen in. “Het is voor ons een volgende finale.”

Jimmy De Schrijvers

Na de tumultueuze wedstrijd tegen de beloften van Standard, waarin Jong Genk drie keer rood slikte, ging de focus meteen op de derby tegen Lommel SK. “De trainingsweek is goed verlopen”, geeft Somers een blik achter de schermen. “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en zaken besproken die tegen SL16 FC zijn gebeurd. De focus lag daarbij uiteraard op de rode kaarten. Dat is uitgeklaard, we nemen de goede dingen mee naar de derby.”

Finale

“Het is voor ons weer een belangrijke wedstrijd, een volgende finale”, zegt Somers. “In principe wordt dat een leuke wedstrijd. Lommel SK speelt graag tegen ons en wij graag tegen hen. We willen graag winnen, dat is ook het gevoel dat bij de jongens leeft. Ik verwacht een open wedstrijd.”

De staf van Jong Genk heeft de Noord-Limburgers goed onder de loep genomen. “Lommel heeft een erg dynamische linkerflank”, verklapt de T1 van Jong Genk. “Ze hebben een aantal jongens, die goed kunnen voetballen. Bijvoorbeeld de centrale middenvelder Metinho is een uitgesproken type speler, die dominant is op het middenveld. Hij krijgt versterking van een aantal teamspelers.”

Geblesseerden en geschorsten

Voor een definitieve selectie is het wachten tot na de training van zaterdag. Bovendien trapt het eerste elftal van KRC Genk de topper tegen Union drie kwartier voor het eerste fluitsignaal in Lommel af. “Het is nog afwachten of er iemand van het eerste elftal overkomt, maar we verwachten ongeveer dezelfde namen als in de vorige wedstrijden, zonder de geblesseerden Amine Et-Taïbi, Dario Cutillas-Carpe en Kamiel Van de Perre. Et-Taïbi traint wel al opnieuw met de groep en ook Van de Perre evolueert in de goede richting. Verder zijn uiteraard de geschorsten Faissal Al Mazyani, Victory Beniangba en Matias Galarza er niet bij. Al Mazyani recupereren we volgende week wel.”

De verwachte kern: Penders, Stevens, De Boeck, Rommens, Didden, Martens, Dierckx, Kongolo, Caicedo, Akpan, Smekens, Claes, Swerts, Bangoura, Toma, Geusens, Nuozzi, Arabaci, Yayi Mpie, John.

Aangeboden door onze partners