© AP

Gary Lineker (tijdelijk) niet meer in ‘Match of the day’ na controversiële tweet, ook andere schermgezichten blijven morgen weg

Gary Lineker, de sterpresentator van het BBC-voetbalprogramma Match of the Day, heeft tijdelijk een stap opzij gezet na heisa over zijn kritiek op het migratiebeleid van de regering. In een tweet noemde Lineker het “een onmetelijk wreed beleid, gericht tegen de meest kwetsbaren in een taal die weinig verschilt van die in het Duitsland van de jaren ‘30.” Collega-presentatoren Ian Wright en Alan Shearer tonen zich solidair met Lineker en blijven morgen ook weg uit het programma.

Michael Van Damme

Conservatieve politici noemden de Tweet van Lineker onaanvaardbaar. Vandaag liet de BBC in een van zijn nieuwsprogramma’s weten dat er gesprekken gevoerd werden met Lineker en zijn team waarna werd besloten dat hij vanaf dit weekend zal stoppen met presentatie van Match of the Day “totdat we een overeengekomen en duidelijk standpunt hebben over zijn gebruik van sociale media”.

Linker krijgt steun van zijn collega’s, Ian Wright en Alan Shearer. De twee ex-internationals hebben laten weten dat ze morgen evenmin zullen verschijnen in Match of The Day. “Iedereen weet wat Match of the Day voor mij betekent, maar ik heb de BBC verteld dat ik het morgen uit solidariteit niet zal doen”, liet Wright weten. Alan Shearer zei dat hij de BBC heeft laten weten morgenavond evenmin in Match of the Day te zullen verschijnen.

Lineker presenteert Match of the Day al meer dan 20 jaar en de charismatische 62-jarige is nooit bang geweest om zijn mening te geven over politieke kwesties.

    Aangeboden door onze partners