Yanis Varoufakis© EPA-EFE

Griekse oud-minister van Financiën Varoufakis aangevallen op straat

De gewezen Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis is vrijdagavond aangevallen door een groep mannen in Athene. Hij liep daarbij een gebroken neus op en moest naar het ziekenhuis.

jvhBron: BELGA

Een groep van een twintigtal personen zag de linkse oppositiepoliticus vrijdagavond zitten in een restaurant, berichten Griekse media. Eerst beledigden ze hem vanop straat, maar toen Varoufakis naar de deur ging, vielen verschillende mannen hem ook aan. Ze gooiden hem op grond, trapten hem en sloegen hem in het gezicht. Hij liep daarbij een neusbreuk op en moest naar het ziekenhuis.

Varoufakis bedankte op Twitter voor de steunbetuigingen die hij na de aanval ontving. Hij ontkende ook dat zijn belagers linkse extremisten waren. “Het waren geen anarchisten, linkse personen, communisten of leden van een beweging”, schreef hij.

“Het waren (en leken) criminelen te huur, die knullig de leugen inriepen dat ik een uitverkoop hield aan de ‘trojka’. We zullen ons niet laten verdelen door hen. Vooruit!”, schreef hij. Zijn partij, Mera25, noemde de aanval “fascistisch”.

De professor economie werd bekend toen hij in 2015, ten tijde van de schuldencrisis, minister van Financiën werd. Hij liet zich destijds opmerken door zijn harde opstelling tegenover de ‘trojka’ van internationale schuldeisers, de EU, de ECB en het IMF, wat uiteindelijk tot zijn ontslag zou leiden. Momenteel zetelt hij in het parlement.

Aangeboden door onze partners