© GVB

Nachtelijke noodhulp en verwarring in Overpelt nadat man dreigt met brandstichting

Pelt -

In Overpelt heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag een grote hulpverleningsoperatie ontplooid na een noodoproep vanuit een huis. Een man dreigde ermee brand te stichten. Bij aankomst van de hulpdiensten werd niemand meer aangetroffen, ook de nachtelijke zoekactie bleef zonder resultaat. De persoon kon zondagnamiddag worden gearresteerd.

Geert Van Baelen/Marij Wyers

Het kruispunt van de Loksvaartdijk en de Beekstraat was de hele nacht afgesloten. De oproep kwam rond 1 uur ’s nachts vanuit een huis in de buurt van dat kruispunt. In een leegstaande woning was benzine in brand gestoken. Bij aankomst van de brandweer Noord-Limburg was het vuur al gedoofd. Enkel de benzine had gebrand. Er was verder geen schade doordat het om een leegstaande woning ging waar verbouwingswerken bezig waren. In het huis bleek niemand meer aanwezig.

Buren

De situatie was op dat moment erg onduidelijk. Uit voorzorg werd aan de buren gevraagd om hun huis te verlaten. Er zou nog een risico zijn geweest op een explosie. “Er waren vermoedens dat er in het huis gasflessen stonden. De naaste buren werden uit veiligheid geëvacueerd”, zegt burgemeester Dennis Fransen van Pelt.

In de buurt was het niet duidelijk of er zich nog iemand in het huis verschanste of dat die zich ergens in de buurt schuil hield. Dit maakte het moeilijk om het risico in te schatten. “Het huis naast ons waar wordt gewerkt, daar zou iemand zijn ingebroken en dreigen met brand”, zegt een jongeman uit de buurt. De hulpdiensten bleven de hele nacht massaal aanwezig. Zowel brandweer, politie en ambulance.

Niemand

In het huis - van waar het dreigement kwam - zou uiteindelijk niemand meer zijn aangetroffen. Daarop werd een grote zoekactie gestart in de buurt. Hierbij werd ook een drone met zoeklicht ingezet. De buren mochten na enige tijd weer naar hun huis maar de hulpverleners bleven op de post. De zoekactie heeft de hele nacht voor commotie gezorgd.

Rond vier uur verlieten de hulpdiensten de Loksvaartdijk. De persoon die werd gezocht, kon zondagnamiddag worden gearresteerd.

Aangeboden door onze partners