© Tom Palmaers

Riemstenaar (21) met verkeersbord in voertuig vlucht met 150 km/uur voor politie

Bilzen/Riemst -

Een interventieploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht in amper drie uur tijd drie bestuurders betrapt onder invloed van alcohol of drugs. Een 21-jarige Riemstenaar onder invloed van marihuana probeerde te vluchten en haalde snelheden tot 150 km/uur. In zijn voertuig werd een gestolen verkeersbord gevonden.

Olivier Simons

De eerste bestuurder werd onderschept op de parking van tankstation Bruno Foodcorner nadat hij met een hoge snelheid over de Taunusweg in Bilzen raasde. De 22-jarige Hasselaar had geen alcohol gedronken. Maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, kreeg hij een speekseltest. Die bleek positief voor marihuana. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken en hij kreeg een pv voor zijn onverantwoord rijgedrag. Hij mag het nog gaan uitleggen bij de politierechter.

Even later werd een tweede chauffeur tegengehouden in de Hasseltsestraat in Bilzen omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag. De 44-jarige Bilzenaar bleek liefst 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Hij kreeg ook een pv omdat zijn rijbewijs verouderd was en moet zich later verantwoorden voor de rechtbank.

Verkeersbord

De derde bestuurder nam de vlucht toen hij de politie opmerkte. Op de Bilzersteenweg in Riemst haalde hij zelfs snelheden tot 150 km/uur. Aan de Molenweg ging de 21-jarige chauffeur uit Riemst zo hard op de rem staan, dat het ei zo na tot een botsing kwam met een achtervolgend politievoertuig. De jongeman gaf toe dat hij een politiecontrole probeerde te ontvluchten. Al snel werd ook duidelijk waarom: hij testte positief op marihuana. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

De Riemstenaar had ook een gebruikershoeveelheid marihuana bij. De drugs werden in beslag genomen. In het voertuig vond de politie bovendien een verkeersbord. De jongeman had dat bord gevonden op straat en meegenomen. Hij kreeg de nodige pv’s, onder meer ook voor zijn onverantwoord rijgedrag, en mag het later gaan uitleggen bij de politierechter. siol

Aangeboden door onze partners