“Ze verwijderden de beveiliging en staken de flessen onder hun kledij”, aldus de Tongerse aanklager.© rr

Georgische winkeldieven krijgen twee jaar cel voor diefstal 161 flessen sterke drank

Genk/Hasselt/Zonhoven -

Twee Georgische dieven krijgen elk twee jaar cel en geldboetes van 800 euro voor achttien diefstallen van minstens 161 flessen sterke drank. Ze hadden het vooral gemunt op Delhaize-winkels over heel Vlaanderen.

Shauni Deferm

De diefstallen begonnen in mei 2021 en stopten pas op 27 mei 2022 toen de twee Georgische dieven werden tegengehouden tijdens een diefstalpoging in Genk nadat de winkeldetective de twee mannen herkende van een eerdere diefstal.

Diefstallenplaag

Een jaar lang veroorzaakten ze een diefstallenplaag in warenhuizen over heel Vlaanderen. Zo sloegen ze toe in onder andere Oostende, Brasschaat, Aalst, Overijse, Hasselt en Zonhoven. Meestal hadden ze het gemunt op Delhaize-winkels. Op camerabeelden van de getroffen winkels was te zien hoe vier winkeldieven telkens in wisselende samenstelling op pad gingen. “Het gaat duidelijk om een bende. Twee mannen op de beelden konden niet geïdentificeerd worden”, zo sprak de Tongerse aanklager.

De dieven gingen steeds op dezelfde manier te werk. “Ze namen de flessen uit de rekken en verstopten ze onder ander winkelwaar. Nadien verwijderden ze de beveiliging en staken ze de flessen onder hun kledij. De andere goederen plaatsten ze gewoon terug in de rekken. Zo liepen ze de winkel telkens buiten.”

Twee jaar cel

Na hun arrestatie in Genk vonden de inspecteurs 35 flessen drank zonder aankoopbewijs in hun voertuig. De mannen zouden voor minstens 161 flessen gestolen hebben, met een minimumwaarde van 2.383 euro. De twee gearresteerde winkeldieven kregen maandagochtend elk celstraffen van twee jaar en geldboetes van 800 euro opgelegd.

Aangeboden door onze partners