Zelfs zonder ticket de olympische sfeer opsnuiven? Allen naar het Belgium House, in de schaduw van de Champs-Elysées

Wil u, zelfs zonder kaartje, toch de olympische sfeer opsnuiven tijdens Parijs 2024? Of nog beter: de olympische sfeer opsnuiven en meevieren met de medaillewinnaars? Allen richting Les Salons Hoche, op een boogscheut van de Champs-Elysées en de Arc de Triomphe. Prijs: vanaf 15 euro voor een dagsessie en 25 euro voor een avondsessie.

Hans Jacobs

Tijdens de corona-editie van de Spelen van Tokio 2021 was er geen publiek toegelaten, en dus ook geen Belgium House. Nu, in Parijs 2024, weer wel. België was er zeer vroeg bij en maar goed ook, want er waren tal van gegadigden. Les Salons Hoche, onder meer een legendarische opnamestudio en feestzaal, wordt omgedoopt tot het Lotto Belgium House. Cédric Van Branteghem, CEO van het Belgisch Olympisch Comité (BOIC): “We verwachten, hopen meer dan 30.000 fans te ontvangen in die zeventien dagen tijdens de Spelen.”

Belgische artiesten en dj’s zullen de revue passeren, er zullen grote schermen zijn waarop de Spelen te volgen zijn, medaillevieringen, ontmoetingen met atleten, een shop met de Belgische outfits, een Belgian Sports Bar, een bistro met wafels, garnaalkroketten en andere Belgische klassiekers, maar ook een zaal waar Belgische sterrenchefs hun kunsten zullen vertonen.

Guillaume Desmet van Golazo: “De toegang is betalend. Er is een dag- en een nachtpas, vanaf respectievelijk 15 euro en 25 euro met een drankje inbegrepen.” De verkoop start in het najaar, via lottobelgiumhouse.be. Registreren kan vanaf nu.

De locatie biedt plaats aan zo’n 2.000 man per dag: 1.000 voor de dagsessie, 1.000 voor de avondsessie. Bedoeling is om tot drie uur ’s nachts door te gaan, in de voormiddag is het Belgium House vanaf tien uur open.

Een simulatie van hoe het Lotto Belgium House eruit moet zien tijdens Parijs 2024.© lottobelgiumhouse.be

“Next level”

“In Londen 2012 was ik gaan kijken. We hadden geen tickets, maar wilden wel de sfeer opsnuiven. Het is toen dat de microbe voor de Spelen bij mij is ontstaan”, zegt Noor Vidts, topper in de meerkamp en aanwezig tijdens de presentatie. En hockeyer Thomas Briels, gewezen kapitein van de Red Lions: “Je wil toch dat je vriendje, vriendin, familie bij je is om je steunen, maar ook soms om je te troosten tijdens de Spelen. Dan is dit ideaal. (al lachend) Ik ben blij dat ik al gestopt ben, want het ziet er next level uit.”

Nog dit: op 14 mei dit jaar vindt er een ‘olympische’ cyclo plaats, een fietstocht die vertrekt vanuit Tubeke. In oktober worden de nieuwe olympische outfits gepresenteerd, waarbij atleten zullen defileren op de catwalk. Van Branteghem: “We hopen op een ‘gele armada’ bij het Belgische publiek, mensen die zich in de olympische outfits hullen, net zoals de atleten.”

Info: www.lottobelgiumhouse.be, www.teambelgiumclub.be

Aangeboden door onze partners