© Frans Mannaert

© Frans Mannaert

Bocholts en Maaseiks koor bundelen de krachten voor uitvoering van Mozarts ‘Requiem’

Bocholt -

Na een maandenlange voorbereiding met wekelijkse repetities, zangweekenden en het persoonlijk instuderen van partituren was het zover: op zaterdag 11 maart voerden het Bocholtse koor Bocanto en het Maaseikse koor REcantitaRE het bekende Requiem van Mozart uit.

Frans Mannaert

De zenuwen van de koorleden waren sterk gespannen, maar er werd volop uitgekeken naar het concert zelf. Dat verzorgden koren Bocanto en REcantitaRE samen met solisten Margarita Dudcaka (sopraan), Elisabeth Alders (alt), Alexander Wahl (tenor) en Xavier Devillers (bas). Het voorprogramma Dreamweaver van Ola Gjeilo werd verzorgd door de Cantitare-koren van de Academie voor Kunsten uit Maaseik. Alle koren werden begeleid door het kamerorkest Musica Eyckensis.

Mooie klanken, ontroerende koormuziek en sfeervolle verlichting werden door een massaal publiek enthousiast onthaald. Het concert stond onder leiding van een jonge, professionele dirigent Jeroen Beckers en was mogelijk dankzij de vlotte samenwerking met vader Guido. Het hele programma werd nogmaals herhaald op zondag 12 maart in de Sint-Catharinakerk in Maaseik, met een even groot succes.

Voor koor Bocanto was het ook nog extra speciaal: hun dirigent Guido Beckers stopt ermee. Hij wilde met Bocanto in schoonheid eindigen. Het koor is nu op zoek naar een nieuwe dirigent en hoopt met een lichter genre verder te gaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom. De repetities zijn op donderdag van 19.30 uur tot 21.30 uur op de tweede verdieping van De Steen in Bocholt.

Aangeboden door onze partners