Zware regenval zet noodtenten onder water in Turks rampgebied: “Na de ramp gaat de ramp nog steeds door”

Zware regenval in het zuidoosten van Turkije, waar vorige maand tienduizenden doden vielen na de zware aardbevingen, zorgt nu voor overlast bij de overlevenden. In Iskenderun, in de provincie Hatay, is water in tenten terechtgekomen die ontheemden toegewezen kregen. Dat meldt persbureau DHA.

jvhBron: BELGA

Oppositiepoliticus Canan Kaftancioglu deelde een video op Twitter waarop te zien is hoe een vrouw huilend met een vloertrekker het water uit haar tent probeert te krijgen. Kaftancioglu hekelt dat meer dan een maand na de aardbeving mensen nog steeds niet in containers zijn ondergebracht. Ze zei ook dat er nog steeds zijn die geen tenten hebben. “Na de ramp gaat de ramp nog steeds door”, schreef ze.

De aardbevingen in het Syrisch-Turkse grensgebied vijf weken geleden hebben alleen al in Turkije aan meer dan 48.000 mensen het leven gekost. Honderdduizenden zijn dakloos en zijn ondergebracht in noodonderkomens zoals tenten. 

De tenten worden geleidelijk vervangen door containersteden. President Recep Tayyip Erdogan had ook beloofd binnen het jaar huizen in het aardbevingsgebied opnieuw op te bouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners